Kamperen in de Belgische provincie Luxemburg betekent kamperen in de Ardennen. Midden in de ongerepte natuur vind je mooie campings waar je heerlijk vakantie kunt vieren.

Andere campings in Luxemburg

Ardennen Camping Bertrix – Bertrix

Camping Le Prahay – Poupehan

Camping de Chênefleur – Tintigny

Camping Benelux – La-Roche-en-Ardenne

Luxemburg is de grootste provincie van België, maar zeker niet de meest dichtbevolkte. Dit betekent dat er hier ontzettend veel natuur te vinden is! In deze zuidelijke provincie kun je bijvoorbeeld een deel van de bekende Belgische Ardennen vinden, maar ook een heel aantal grote en kleine rivieren, zoals de Sûre, Lesse en Semois. Tijdens de zomermaanden worden in deze zuidelijkste regio (samen met de Kempen) ook nog eens de warmste temperaturen van België gemeten!

Dichtbij de natuur in Belgisch Luxemburg

Het bekendste stuk natuur van de provincie Luxemburg is natuurlijk de Ardennen. Hier zie je het welbekende glooiende, groene landschap vol met plekken om te ontdekken. Je kunt er heerlijk fietsen of wandelen door de bossen, langs de rivieren of over de heuvels. In de winter is het in Luxemburg zelfs hier en daar mogelijk om te skiën. Het landschap wordt meestal alleen hier en daar onderbroken door een oud kasteel, maar af en toe ook door een dorp om lekker even te pauzeren met een kop koffie.

Wat kun je doen in Belgisch Luxemburg?

Een van de belangrijkste en bekendste toeristische trekpleisters in de provincie Luxemburg zijn de grotten van Han. Met een oude tram word je naar de ingang gebracht, waarna je in deze bijzondere grotten door een gids rondgeleid wordt. Heel bijzonder! Ook voor sportievelingen is een vakantie in deze provincie een goede optie. Je kunt natuurlijk ‘gewoon’ wandelen of fietsen om de omgeving te bekijken, maar als je je wat avontuurlijker voelt is het nog leuker om Luxemburg te gaan verkennen door te kajakken, klimmen, mountainbiken of raften. Opties zijn er dus genoeg.

In de buurt

De Belgische provincie Luxemburg grenst aan zowel het land Luxemburg in het oosten als Frankrijk in het zuiden. Mocht je dus voor een dag uit nog verder naar het buitenland willen, dan is dat goed mogelijk. Ook steden in de provincie zelf zijn zeker een bezoekje waard, zoals bijvoorbeeld Bastogne, waar het bekende War Museum te vinden is, of Bouillon, waar een van de oudste overblijfselen van de Belgische feodale tijd nog overeind staat.