Op zoek naar campings in Luik? De provincie Luik (in het Frans ook wel bekend als Liège) is vooral bekend vanwege de gelijknamige hoofdstad. Toch heeft deze provincie nog veel meer te bieden om je vakantie er een te maken om niet te vergeten! Zo zijn er allerlei verschillende culturele en historische plekken om te bezichtigen, maar ook de natuurgebieden zijn er prachtig. Zo is er voor iedereen wat te vinden in Luik!

Andere campings in Luik

Camping l’Eau Rouge – Stavelot

Camping Worriken – Butgenbach

Camping Les Murets – Hony – Esneux

Camping Domaine de Wégimont – Soumagne

Camping Hohenbusch – Thommen

Outdoorcamping Olympia – Remouchamps

Camping du vieux Moulin – Gemmenich

Natuur in Luik

In de provincie Luik is er van alles te vinden om je vakantie interessant en veelzijdig te houden. Natuurlijk zijn er gezellige steden en dorpen waar je heerlijk kan winkelen of gezellig uit eten kunt, maar de natuur die de provincie te bieden heeft is vooral fantastisch. Verschillende rivieren stromen door de provincie heen, met als bekendste de Maas. Hier kun je fantastische zonsondergangen meemaken of juist heerlijk varen of kanoën. Ook een deel van de bekende Belgische Ardennen ligt in Luik. Hier kun je het welbekende glooiende, groene landschap ontdekken en er volledig tot rust komen.

Kies jij voor een camping in de Ardennen of ga je voor de omgeving van de hoofdstad? Wij zijn altijd op zoek naar mooie campings voor jou!

De stad Luik

Ook de stad Luik zelf kan eigenlijk niet ontbreken wanneer je op vakantie bent in de provincie. Luik is een moderne stad waar veel uiteenlopende dingen te vinden zijn, zoals verschillende musea en parken, maar ook lokale brouwerijen en markten. Zelfs het treinstation is wel een bezoek waard! Ook andere steden en dorpen in de omgeving zijn interessant om een keer te ontdekken, zoals Spa, Esneux of Aubel.

Modern treinstation van Luik

Speciaal bier

Heel België staat natuurlijk al bekend om zijn speciale bieren en daar doet deze provincie zeker niet aan onder. In de stad Luik, maar ook op andere plekken, kun je op verschillende adressen meedoen met bijvoorbeeld een bierproeverij. Sommige brouwerijen organiseren zelfs rondleidingen door hun brouwerij. Daarna kan je in het zonnetje op een terras hun bier proberen, of juist een van de honderden andere opties kiezen.