Zoek je gezellige campings in Limburg? De provincie Belgisch Limburg vind je in het Noorden van België, direct over de Nederlandse grens. Maar ook al ligt Belgisch Limburg dicht bij Nederland, je waant je hier toch in een hele andere omgeving. Wil jij ook genieten van het gemoedelijke sfeertje in Belgisch Limburg? Bekijk dan de mooie campings die wij hier voor je selecteerden.

Nog meer kamperen in Limburg

  • Camping Goolderheide – Bocholt
  • Camping Heidestrand – Zonhoven
  • Camping Kempenheuvel – Bree
  • Camping Wilhelm Tell – Opglabbeek
  • Camping de Binnenvaart – Houthalen – Helchteren
  • Camping Zavelbos – Opoeteren

Natuur in Limburg

Limburg is de perfecte plek om een heerlijke fietstocht te maken. Er is een fietsroutenetwerk waardoor je eigenlijk niet kunt verdwalen. Je fietst namelijk van knooppunt naar knooppunt door middel van de blauwe bordjes. Er is maar liefst 2000 kilometer aan fietspaden. Deze zijn verhard, zeer veilig en grotendeels ook autovrij. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over tegemoetkomende auto’s. Er zijn verschillende prachtige fietsroutes die je niet zullen vervelen. Wanneer je geen zin hebt om te fietsen, kun je natuurlijk ook gaan wandelen. De natuur hier in Limburg is heel mooi en divers en de beste manier om deze te zien is door te gaan wandelen. Er zijn zowel korte als lange tochten, dus er zit altijd iets bij wat goed bij jou past. Je kunt er zelfs ook voor kiezen om een trektocht te doen die meerdere dagen duurt. Ook zijn er in Limburg vele bossen waar je kinderen dagenlang kunnen spelen, boomhutten bouwen en in bomen kunnen klimmen. Heerlijk!

Kunst en cultuur

Ook kun je veel cultuur snuiven in Limburg. Zo zijn er nog veel mijnen, die hier vroeger heel erg veel zaten. Deze kun je nu bezoeken om wat meer te leren over het verleden. Of breng eens een bezoekje aan de oudste stad van België, namelijk Tongeren. Je ziet hier nog veel Romeinse geschiedenis terug. Ook buiten in de natuur kom je veel kunst en cultuur tegen waar je van kunt genieten. In de zomer kun je in Limburg genieten van vele festivals, van foodfestivals tot muziekfestivals. Een bekend festival dat hier jaarlijks plaatsvindt, is Pukkelpop. Daarnaast wordt er ook elk jaar in februari of maart carnaval gevierd.

Provinciehoofdstad Hasselt

De hoofdstad van de provincie Limburg is Hasselt, de geboorteplaats van de middeleeuwse auteur Hendrik van Vedeke. Er wonen zo’n 75.000 mensen in Hasselt. Deze stad is ook zeker een bezoekje waard en in het museum Het Stadmus kun je het werk van Vedeke beter leren kennen. De Japanse Tuin mag je ook zeker niet overslaan wanneer je naar Hasselt gaat. Deze is erg rustgevend en heeft een traditioneel Japans theehuis. Daarnaast is er ook een mostapijt en een vijver met koivissen. Hasselt is ook een populaire stad onder studenten door de universiteit en verschillende hogescholen die hier zitten. De meeste toeristen komen naar Hasselt om te winkelen en om bezienswaardigheden te bekijken. De stad wordt ook ‘de stad van de Smaak’ genoemd en heeft dan ook vele restaurantjes waar je lekker kan eten.

In Belgisch Limburg vind je diverse mooie campings, zoals Oostappen Vakantiepark Hengelhoef. Ga jij liever op vakantie naar de Belgische kust of kamperen in de Ardennen? Ook voor deze regio’s verzamelen wij voor jou de mooiste campings.